• Biologisch
  • Duurzaam
  • Milieuvriendelijk
  • Erkend streekproduct
  • Vers zilt bronwater
Home » Recepten » Gekaramelliseerde zilte worteltjes met Truffelwier

Gekaramelliseerde zilte wortelen met Truffelwier

Rating: 0 sterren
0 stemmen
  • 50 min.
  • Voor 2 personen
  • Bijgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram zilte wortelen
  • 2 sjalotten (of 1 grote ui)
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 2 el honing
  • 1 el balsamico(azijn)
  • 1 tl truffelwier

Bereiden

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180-190 graden.

  2. Snijd de sjalotten (of uien) in 8 partjes en hak de knoflook in grove stukken.

  3. Maak de wortelen schoon en plaats ze op een bakplaat met bakpapier, samen met de sjalotten en knoflook.

  4. Meng 2 el olijfolie, met 2 el honing, 2 el balsamico en 1 tl Truffelwier en besprenkel de groenten gelijkmatig met het mengsel.

  5. Plaats 30 tot 40 minuten in de oven en keer ze halverwege even een keertje om. Zorg dat ze mooi verkleuren maar niet verbranden. 

Eet smakelijk!