• Biologisch
  • Duurzaam
  • Milieuvriendelijk
  • Erkend streekproduct
  • Vers zilt bronwater
Home » Snufje Zilt

Snufje Zilt

Wat leuk dat je meer wilt weten over Snufje Zilt.

Wist je dat?! We wisten niet goed welke naam we het beste konden geven aan dit nieuwe product. En aan wie kun je het beter vragen dan aan je eigen klanten? Na zeer veel inzendingen hebben we Snufje Zilt gekozen. Snufje Zilt bestaat uit een combinatie van zeebanaan en zeewier. Beide geproduceerd op het mooie eiland Texel. 

 

Snufje Zilt is 100% Biologisch!

Wat is Snufje Zilt?

Snufje zilt is een prachtige combinatie van twee mooie zilte producten: Zeebanaan en Zeewier.


Zeebanaan:
Zeebanaan groeit in strengen op zandige zilte grond, en voelt zich dus als een vis in het water bij ons op Texel. Waarom wij kiezen voor zeebanaan:

1. Het is een enorme vitaminebom. Zeebanaan zit vol goede voedingsstoffen
2. Zit vol met Omega 3 en 6
3. Het is de perfecte zoutvervanger 
4. Bevat vrijwel geen suiker

5. Vol met natuurlijke jodium


Zeewier:

Wat zijn we trots op ons zeewier. Waarom we zo trots zijn? Omdat we, naast dat we gebruik maken van vers zilt bronwater, een nieuwe koude droogmethode hebben ontwikkeld. Met onze unieke droogmethode wordt er op een zeer lage temperatuur gedroogd, waardoor de natuurlijke spoorelementen en mineralen in het product blijven. Dit levert een uniek en smakelijk product op met een zilte, truffelachtige smaak. Bevat een hoge concentratie aan Omega vetzuren en het is een goede bron van vezel, eiwitten en koolhydraten.

Ingrediënten

60% gedroogd zeebanaan, 40% gedroogd zeewier

Waar kun je Snufje Zilt voor gebruiken?

Snufje Zilt smaakt zilt en zout. Echter bevat het vele goede eigenschappen in tegenstelling tot keukenzout. Keukenzout bevat vooral natriumchloride en kan, bij overmatig gebruik, leiden tot veel lichamelijke problemen. Zowel Zeebanaan als Zeewier nemen het zout zelf op uit de het zilte bronwater en maakt het daarom tot een goede zoutvervanger. 

Gebruik daarom gerust Snufje Zilt op producten of gerechten waar je anders keukenzout voor zou gebruiken. Uit betrouwbare bron: Strooi het op een vers gekookt eitje! Heb jij nog goede tips? Deel het hieronder in de reacties.

Over Waddenwier

ZeewiervanTexel.nl verkoopt hoogwaardige gedroogde zeewierproducten. Onze producten zijn ontwikkeld en geproduceerd op Texel en zijn gecertificeerd met het BIO keurmerk, Global Gap en Waddengoud. 

Misschien wil je dit ook eens uitproberen? 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.