Home » Snufje Zilt

Snufje Zilt

Wat leuk dat je meer wilt weten over Snufje Zilt.

Wist je dat?! We wisten niet goed welke naam we het beste konden geven aan dit nieuwe product. En aan wie kun je het beter vragen dan aan je eigen klanten? Na zeer veel inzendingen hebben we Snufje Zilt gekozen. Snufje Zilt bestaat uit een combinatie van zeekraal en zeewier. Beide geproduceerd op het mooie  eiland Texel. 

Wat is Snufje Zilt?

Snufje zilt is een prachtige combinatie van twee mooie zilte producten: Zeekraal Saline en Zeewier.


Zeekraal Saline:
Zeekraal is een zachte, knapperige zeegroente met een zilte smaak en kan gebruikt worden als een vezelrijke zoutvervanger. Onze Zeekraal Saline wordt geteeld op kwelders met puur zilt bronwater (niet te verwarren met zeewier of algen dus!). Daarna wordt het zorgvuldig gedroogd en opgeslagen. 

Zeewier:

Wat zijn we trots op ons zeewier. Waarom we zo trots zijn? Omdat we, naast dat we gebruik maken van vers zilt bronwater, een nieuwe koude droogmethode hebben ontwikkeld. Met onze unieke droogmethode wordt er op een zeer lage temperatuur gedroogd, waardoor de natuurlijke spoorelementen en mineralen in het product blijven. Dit levert een uniek en smakelijk product op met een zilte, truffelachtige smaak. 

Ingrediënten

25% gedroogde zeekraal 
Rijk aan kalium, magnesium, calcium, ijzer, koper en mangaan. Daarnaast is het een bron van tal van andere mineralen uit de zee en kwelder, eiwit en voedingsvezels.

75% gedroogd zeewier

Bevat een hoge concentratie aan Omega vetzuren en het is een goede bron van vezel, eiwitten en koolhydraten.

Waar kun je Snufje Zilt voor gebruiken?

Snufje Zilt smaakt zilt en zout. Echter bevat het vele goede eigenschappen in tegenstelling tot keukenzout. Keukenzout bevat vooral natriumchloride en kan, bij overmatig gebruik, leiden tot veel lichamelijke problemen. Zowel Zeekraal als Zeewier nemen het zout zelf op uit de het zilte bronwater en maakt het daarom tot een goede zoutvervanger. 

Gebruik daarom gerust Snufje Zilt op producten of gerechten waar je anders keukenzout voor zou gebruiken. Uit betrouwbare bron: Strooi het op een vers gekookt eitje! Heb jij nog goede tips? Deel het hieronder in de reacties.

Over Waddenwier

ZeewiervanTexel.nl verkoopt hoogwaardige gedroogde zeewierproducten. Onze producten zijn ontwikkeld en geproduceerd op Texel en zijn gecertificeerd met Waddengoud. 

Misschien wil je dit ook eens uitproberen? 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.