• Biologisch
  • Duurzaam
  • Milieuvriendelijk
  • Erkend streekproduct
  • Vers zilt bronwater
Home » Truffelwier

Truffelwier

Wat leuk dat je meer informatie wilt over ons Truffelwier!

Een product dat dicht in de buurt komt van een wondermiddel! Na veel onderzoek zijn wij erin geslaagd om zeewier te telen dat nog lekkerder is dan in het wild, en dat is Truffelwier!

 

Ons truffelwier is 100% biologisch!

Wat is Truffelwier?

Truffelwier is gedroogd zeewier. Er zijn ontelbaar veel wetenschappelijke onderzoeken gedaan waarom zeewier zo gezond is. Maar het ene zeewier is het andere niet. Daarom hebben wij hebben daarbij zelf (laboratorium) onderzoek laten doen naar ons eigen zeewier. Het blijkt dat ons zeewier heel veel bijzondere eigenschappen bevat. Onder andere een hoge concentratie aan omega vetzuren en het is een goede bron van vezel, eiwitten en koolhydraten. Daarnaast bevat zeewier van nature veel gezonde voedingsstoffen, zoals vitamines (A,C en E), mineralen en eiwitten. Onze unieke producten zijn heerlijke natuurlijke smaakmakers, zonder toevoegingen, bovendien kan Truffelwier (zeesla) dienen als natuurlijke zoutvervanger.

Waarom heet het dan Truffelwier?

Omdat we, naast dat we gebruik maken van vers zilt bronwater, een nieuwe koude droogmethode hebben ontwikkeld. Met onze unieke droogmethode wordt er op een zeer lage temperatuur gedroogd, waardoor de natuurlijke spoorelementen en mineralen in het product blijven. Dit levert een uniek en smakelijk product op met een zilte, truffelachtige smaak. Wij zeggen: Proef en ontdek het zelf!

Ingrediënten

100% biologisch milieuvriendelijk en duurzaam, gedroogd zeewier (zeesla)

Allergie: Kan sporen bevatten van schaal- en schelpdieren

Waar kun je het voor gebruiken?

Dat wordt een hele lange lijst. Truffelwier kun je eindeloos gebruiken in zoveel recepten. Je kunt het gebruiken in alle recepten waar je anders zout voor zou gebruiken, maar ook om een zilte twist te geven. Van soepen tot visgerechten en van salades tot een omelet. Van een bouillon tot een Aziatisch gerecht en van een wrap tot in een pastagerecht. Experimenteer! Je zult zien dat het bij veel meer gerechten past dan je misschien denkt. Heb jij een gerecht waar je Truffelwier bij gebruikt? Laat het ons weten in de reacties onderaan de pagina. 

Over Waddenwier

ZeewiervanTexel.nl verkoopt hoogwaardige gedroogde zeewierproducten. Onze producten zijn ontwikkeld en geproduceerd op Texel en zijn gecertificeerd met het Waddengoud keurmerk, het BIO keurmerk en het Global Gap keurmerk. 

Is dit ook iets voor jou?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.