• Biologisch
  • Duurzaam
  • Milieuvriendelijk
  • Erkend streekproduct
  • Vers zilt bronwater
Home » Zeekraal saline

Zeekraal saline


Wat leuk dat je meer wilt weten over Zeekraal Saline! 

Zeekraal Saline wordt geproduceerd op het mooie eiland Texel. Dit geweldige kwelderplant is een perfecte zoutvervanger en geeft jouw gerecht een heerlijke zilte twist. 

Wat is zeekraal Saline?

Zeekraal is een zachte, knapperige zeegroente met een zilte smaak en kan gebruikt worden als een vezelrijke zoutvervanger. Onze Zeekraal Saline wordt geteeld op kwelders met puur zilt bronwater (niet te verwarren met zeewier of algen dus!). Daarna wordt het zorgvuldig gedroogd en opgeslagen. 

 

Het zit verpakt in een handige flesje van 25 gram met een maaldop. Zo kun je de zeekraal ter plekke vermalen boven je gerecht en daarmee een optimale smaak- en geurbeleving krijgen. 

Ingrediënten 

100% gedroogde zeekraal

Rijk aan kalium, magnesium, calcium, ijzer, koper en mangaan. Daarnaast is het een bron van tal van andere mineralen uit de zee en kwelder, eiwit en voedingsvezels.

Waar kun je het voor gebruiken?

Zeekraal Saline smaakt zilt en zout. Echter bevat het vele goede eigenschappen in tegenstelling tot keukenzout. Keukenzout bevat vooral natriumchloride en kan, bij overmatig gebruik, leiden tot veel lichamelijke problemen. Zeekraal neemt het zout zelf op uit de het zilte bronwater en maakt het daarom een goede zoutvervanger. 

Gebruik daarom gerust Zeekraal Saline op producten of gerechten waar je anders keukenzout voor zou gebruiken. Het geeft een heerlijke zilte smaak en een extra bite aan je maaltijd. Je kunt het gekookt of rauw eten. Gebruik het voor bijvoorbeeld salades, vis, een stukje vlees, pizza of sauzen. Maar dan een stuk gezonder! Waar gebruik jij Zeekraal Saline voor? Zet het in een reactie onderaan deze pagina!

Zeekraal bevat van nature veel calcium en kun je daarom ook goed gebruiken als je geen zuivelproducten neemt. 

Over Waddenwier

ZeewiervanTexel.nl verkoopt hoogwaardige gedroogde zeewierproducten. Onze producten zijn ontwikkeld en geproduceerd op Texel en zijn gecertificeerd met Waddengoud. 

Misschien wil je dit ook eens uitproberen?

Waar gebruik jij Zeekraal Saline voor?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.