• Biologisch
  • Duurzaam
  • Milieuvriendelijk
  • Erkend streekproduct
  • Vers zilt bronwater
Home » Zeewier

Een duurzame voedselbron:

Zeewier wordt gezien als dé alternatieve voedselbron van de toekomst of zoals een artikel op NU.nl vermeldt - zeewier is dicht aan de buurt van een wondermiddelen. Omdat de eigenschappen van wieren optimaal zijn voor productie op grote schaal. Wij zijn pioniers in het telen van zeewier op het land, deze methode hebben we gekozen omdat het een duurzame en organische manier van telen is, waarbij we geen wieren uit het wild hoeven te gebruiken. Hierdoor zijn we erin geslaagd om zeewier te telen dat nog lekkerder is dan in het wild. Dit komt omdat zeewier in zee bloot staat aan een variëteit van extreme omstandigheden. Wij kunnen met onze methode, onder gecontroleerde omstandigheden het zeewier blootstellen aan de optimale levensomstandigheden, wat positieve invloed heeft op de kwaliteit van het product.

 

Geproduceerd op Texel met vers zilt bronwater:

De locatie van ons bedrijf op Texel is uniek, dicht bij de duinen op het zuiden van eiland, staan onze bakken met wieren. Het grootste deel wordt gedroogd en vervolgens verpakt voor consumptie. We maken gebruik van vers zilt bronwater uit de grond om ons zeewier te laten groeien. Door een bijzondere droommethode ontstaat een smakelijk product met een zilte, truffelachtige smaak. Onze betrouwbare methodes zijn gebaseerd op jarenlang onderzoek.

 

Gezond:

Zeewier bevat van nature veel gezonde voedingsstoffen, zoals vitamines (A,C en E), mineralen en eiwitten. Onze unieke producten zijn heerlijke natuurlijke smaakmakers, zonder toevoegingen, bovendien kunnen onze Truffelwier (zeesla) en Zeekraal Saline dienen als natuurlijke zoutvervanger.