Home » Zeewier Zout

Zeewier Zout


Wat leuk dat je meer wilt weten over Zeewier Zout. Dit prachtige unieke product wordt volledig geproduceerd op Texel. Een goede zoutvervanger die gerechten een finishing touch geeft!


Wat is Zeewier Zout?

De zilte kruidenzout variant met unieke eigen-gekweekte zeekraal, lamsoor, zeevenkel en zeesla. Deze bijzondere mix van ingrediënten zorgt voor een unieke zilte smaak die overal heerlijk bij smaakt!

Zeekraal: Zeekraal is een zachte, knapperige zeegroente met een zilte smaak en kan gebruikt worden als een vezelrijke zoutvervanger. Onze Zeekraal wordt geteeld op kwelders met puur zilt bronwater (niet te verwarren met zeewier of algen dus!). Daarna wordt het zorgvuldig gedroogd en opgeslagen. 

Lamsoor: Onze lamsoortjes smaken zilt. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van de jonge, verse blaadjes. Die zijn het lekkerst. Lamsoor wordt in veel gezondheidsproducten gebruikt vanwege de vochtregulerende werking.

 

Zeevenkel: Zeevenkel is een bijzonder aromatisch product. Het heeft een sterk kruidige, licht venkelachtige smaak. Zeevenkel is rijk aan vitamine C. 

 

Zeesla: Ook de Zeesla is ontwikkeld en geproduceerd op het Texelse land, Hierbij maken we gebruik van vers zilt bronwater uit de grond. Door onze nieuwe bijzondere droogmethode wordt het zeewier niet verwarmd om het te drogen. Het blijft daardoor tussen de 20 en 30 graden. Dit behoudt alle mineralen en vitamines en hierdoor ontstaat een uniek en smakelijk product met een zilte, truffelachtige smaak. 

 

Het zit verpakt in een handige flesje van 100 gram met een maaldop. Bij het malen van het Zeewier Zout boven het gerecht, komt zo een heerlijke geur vrij en krijg je een optimale smaakbeleving. 


Ingrediënten

Gedroogde zeesla, -kraal, -venkel en lamsoor en zeezout


Waar kun je het voor gebruiken?

Voor vlees, salades, vis, pizza, saus of eigenlijk alle andere gerechten waar je anders zout voor zou gebruiken.


Over Waddenwier

ZeewiervanTexel.nl verkoopt hoogwaardige gedroogde zeewierproducten. Onze producten zijn ontwikkeld en geproduceerd op Texel en zijn gecertificeerd met Waddengoud. 


Ook eens uitproberen?


Waar gebruik jij Zeewier Zout voor?


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.